2017 Aarhus

Frokostjazz med Vestre Jazzværk den 27. marts 2017 Hos Anders:

“Der var forår i luften, og stemning var høj, da Aarhus Jazzklub havde inviteret til traditionel jazz af højeste karat med Vestre Jazzværk.

Århus Jazzklub havde igen fornøjelsen at præsentere Vestre Jazzværk, som siden midten af 70’erne har været et af de mest velspilledende danske trad-jazzbands. Bandet har været med i Aarhus Jazzklubs program hvert år siden klubbens start, og kulturbyåret er ingen undtagelse, selv om sloganet lyder “Rethink””.

2017 Rendsburg, Tyskland

E-mail modtaget efter Vestre Jazzværks koncert lørdag den 4. marts 2017 I Storyville Jazzclub, Niederes Arsenal, Paradeplatz, Rendsburg:

“Ein Wort zum Konzert. Es war einfach fantastisch, wie auch in Hanerau-Hademarschen. Einfach großartig Euer Drive, Eure Harmonie und Eure Freude am Musizieren. Eure Konzerte sind für mich einfach Lebenselixier. Großartig! Besser geht es nicht! Ich bin ein riesiger Fan von Euch geworden, welches schon den Ursprung von einer Jazznight aus dem CCH in Hamburg hat.Ich wünsche alles Gute und hoffe auf ein baldiges Wiedersehn.

Mit jazzigen Grüßen”

Günter Thees

2017 Hjarup

Omtale i Budstikken af Vestre Jazzværks koncert på Mejeriet i Hjarup den 21. februar 2017:

“I år er det 15. gang, koncerten afholdes, og igen var der helt fyldt op på Mejeriet. 115 oplevede orkestret i forrygende form spille 2 x 1 time. Salen var fyldt op, og det var nødvendigt, at nogle sad ovenpå under koncerten. Alle havde en fantastisk god oplevelse, og hele mejeriet gyngede med i takt. Vi kan nu glæde os over, at der nu kun er knap 2 år til næste koncert med orkestret”.

2016 Esbjerg

Omtale i JydskeVestkysten af Vestre Jazzværks koncert i Sydvestjysk Jazzklub den 28. oktober 2016:

“Dejlig jazzaften på Restaurant Parken”
Vestre Jazzværk med bl.a. trompetisten Aage Jespersen, Ole Weibel på clarinet og Poul Schmidt, trombone og vocal, fik fredag aften Restaurant Parken til at “gynge” med deres glade og iørefaldende musik med kendte numre som “When Irish Ayes are Smiling”, “Ice Cream”, “Isle og Capri” og “Old Rugged Cross”.
Lidt over 130 tilhørere i den modne alder havde en pragtfuld aften, arrangeret af Sydvestjysk Jazzklub, som for en gangs skyld måtte lægge arrangementet et andet sted hen end deres faste lokaler på Café Ørsted.
De livlige toner fik da også flere ud på dansegulvet, hvor man lagde mærke til, at Danmarks bedste nabo og tidligere medlem af bestyrelsen i Sydvestjysk Jazzklub, Hans Nissen, er glad for at svinge benene.
Vi kan i øvrigt fortælle, at de hyggelige lokaler på Parken egner sig fortrinligt til jazz, og at mange af deltagerne også gav udtryk for, at maden var rigtig god.
Eneste minus var, at der blev lukket for mange ind, for der skal være plads nok til både dem, som har købt billet, inklusive spisning, og til dem uden spisning.

2016 Ballerup

Omtale af Vestre Jazzværks koncert i Ballerup Jazzklub den 23. september 2016:

Foto: Flemming Wagner
“Vestre Jazzværk gav os New Orleans Jazz så ørerne blafrede”

Kurt Schouenborg:
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at med Vestre Jazzværk, rammer vi plet, – lige i midten af, – hvad Ballerup Jazzklub, står for, – nemlig glad jazz og swing, for det meste (men ikke altid), – baseret på NewOrleans traditionen.

Poul Schmidt (Trombone) indledte med at fortælle om Second Line”, der er betegnelsen for det publikum, der fulgte de brassband, der marcherede i New Orleans gader. Foruden, – bærende flot dekorerede paraplyer, gik følget også i, – hvad man må kalde, en gakket gangart, – morsomt demonstreret af Poul og de andre i orkestret. Og så spillede de, – nåh ja, – “Second Line”.

Efter “Bourbun Street Parade” rejste Tom Nissen sig med sin banjo, og sang “The Gipsy”, hvilket han, som altid, – gør flot. Ole Weibel og hans clarinet høstede aftenens første og største bifald med sin udgave af “Once In A While”. Mærkeligt nok, – var der ingen der dansede i første sæt. Forsigtige forslag lød på: “at vi manglede par nr. 7”.

I andet sæt spillede Jazzværket, Kenny Balls kendingsmelodi: “So Do I”. Poul Schmidt beordrede publikum til at synge “So Do I”, med en trussel om, at hvis det ikke var tilfredsstillende, – så ville de fortsætte med samme sang, – resten af aftenen.

Kid Orys “Savoy Blues” lokkede formanden og formandinden ud, som det første par på dansegulvet. Poul sang “Can Anyone Explain” med et flot guitar akkompagnement af Tom Nissen, – og så blev der danset. Elleve (11) par på gulvet, og med “June Night”, guitar og klarinet, var der ligefrem trængsel.

Den formidable aften sluttede med “Sidder på et værtshus”, og vi gik alle glade hjem.

2016 Dresden, Tyskland

Omtale i Bild mandag den 23. maj 2016 af den 46. Dixieland Festival, som slog alle rekorder:

Festivaldirektør Joachim Schleese er stolt af Dixieland Festivalens succes. Aldrig før er der kommet så mange Dixie-fans fra udlandet med besøgende i busser fra Danmark og Norge.

2016 Dresden, Tyskland

E-mail modtaget dagen efter Vestre Jazzværks hjemkomst fra 46. DIXIELAND FESTIVAL DRESDEN den 19. – 22. maj 2016:

“Dankeschön!!!

Hallo,
ich wollte mich ganz herzlich bei euch für eure schöne Musik beim Dixieland Festival bedanken!
Ihr wart auf jeden Fall DAS Highlight in diesem Jahr!!!
Ich hoffe, ich habe wieder mal die Chance, euch live zu erleben.

Viele Grüße

Franka Meusel”

2016 Nykøbing Mors

Omtale i Morsø Folkeblad af Vestre Jazværks koncert i Musikværkstedet den 4. marts 2016:

KONCERT: Musikværkstedet var fyldt, da Vestre Jazzværk spillede fredag aften

Anne-Mette Riis, Morsø Folkeblad:
Jazzen fyldte værket

Balkonen måtte tages i brug, da omkring 120 jazzentusiaster fredag aften lyttede til Vestre Jazzværks alsidige program med spændende, blå jazztoner og improvisationer.

Der flød traditionelle New Orleans-numre fra de seks garvede musikere. Vestre Jazzværk mestrer flot den traditionelle jazz’s forskellige udtryk og spiller veloplagt numre af bl.a. Sidney Bechet og Fats Waller, fortæller Niels Otto Degn, der er formand for Royal Garden Jazzklub, der stod bag arrangementet.

Tre sæt blev det til, og publikum satte tydeligt stor pris på det, de hørte – flot sammenspil og soli fra de tre blæsere, hvor klarinettisten brillerede med suverænt spil, godt fulgt op af trompetisten og basunisten, mens rytmegruppen med banjo, kontrabas og trommer lagde et velfungerende lydtæppe.

Der blev spillet hurtige numre med alle seks musikere i fuld gang, langsomme og følsomme numre med og uden sang og talrige soli. Med ret enkle midler kan lyden af trompet og basun ændres ved brug af en bucket foran instrumentet. Det blev brugt jævnligt, lyder det fra Niels Otto Degn, der også bemærkede, at publikum nikkede genkendende til mange af numrene.

Genhørets glæde var stor til numre som “Do you know what it means to miss New Orleans”, Charles Aznavours “She”, “The Gipsy” hvor banjoen blev udskiftet med guitar, “Royal Garden Blues”, “Bourbon Street Parade”, “Sidder på et værtshus”, “Nyboders pris” og ikke mindst “June night”, jazzviolinisten Svend Asmussens kendingsmelodi, der fik ekstra medleven som fejring af Asmussens 100 års fødselsdag forleden. Nummeret blev præsenteret af Vestre Jazzværk med en harsk kritik af DR’s manglende fejring af fødselaren, hvor der ikke blev sendt særlige musikudsendelser om Asmussens musikalske bedrifter, fortæller Niels Otto Degn.

2016 Kolding

Forsiden af JydskeVestkysten den 3. januar 2016:

Omtale af Vestre Jazzværks 31. nytårskoncert på Tavlen den 2. januar 2016:

Læsevenlige formater: ForsideLokalsideLokalside-billedeLokalside-tekst

2015 Aarhus

Omtale af Vestre Jazzværks koncert i Aarhus Jazzklub “Hos Anders” den 14. november 2015:

Fotograf John Jensen:

“Aarhus Jazzklub – Hos Anders bød på lækker jazz igen i dag, hvor Vestre Jazzværk stod på scenen.
Alle dem vi kender + nogle vi ikke hører så ofte.
Orkestret gav deres lille hyldest til Frankrig med nummeret: Dans Les Rues D’Antibes, skrevet af Sidney Bechet.
6 mand høj, velspillende og livligt orkester, med humør og charme:
Aage Jespersen: trompet. Poul Schmidt basun, vokal. Ole Weibel klarinet, vokal. Tom Nissen: banjo, vokal. Povl Erik Philipsen: bas. Hans Rømer: trommer”

2014 Randers

Omtale af Vestre Jazzværks koncert i Randers Jazzklub den 27. december 2014:

“Flot og farverig dixieland jazz !
I 2014 “abdicerede” biskop i Ribe Elisabeth Dons Christensen, og det skulle selvfølgelig markeres med anstand.

Hvem skal så levere musikken ? “Vestre Jazzværk”. Selvfølgelig !

Det siger noget om, hvor udbredt kendskabet er til bandet, og i hvilken grad det forbindes med kvalitet og seriøsitet. Måske skyldes det også, at “Vestre Jazzværk” stort set kommer fra Ribe kanten – stort set. For det er sjældent, at et band af så kompetente musikere kan rekrutteres fra en enkelt købstad. Musikerne kommer næsten altid fra sådan ” lidt rundt omkring”. Selv kommer de også “lidt rundt omkring”. Med et job ca. en gang om ugen bliver det smutture rundt i det nordtyske, i det gamle danske land i Sverige og selvfølgelig i Danmark.

Blandt andet i Jazzens Venner i Randers. Her fik bandet en varm velkomst af gæsterne den 27. december, der oven på “store byttedag” valgte at slappe af til god musik ved hyggelige cafeborde på Underværket hos Jazzens Venner. De mange fyrfadslys på bordene skabte den afsluttende julestemning for sæsonen i Jazzens Venner. Nogle kunne huske “Vestre Jazzværk” fra det seneste besøg tilbage i 2008, og andre havde netop hørt bandet i Nordtyskland og glædede sig til at høre bandet endnu en gang. Bandet har sin egen lille fanskare ?

Vestre Jazzværk lagde ud med den stemningsfyldte Fats Waller melodi “Blue Turning Grey Over You”, hvis blide melodi svøbte sig omfavnende om det henførte publikum. Bandet slog direkte over i uptempo til trommeslageren Adolphe Paul Barbarins “Bourbon Street Parade”. Så var vi tilbage i jazzens dna i det franske kvarter i New Orleans. Repertoiret spænder vidt i denne genre: the really New Orleansjazz” end “early jazz”.

Et af de mest afbalancerede numre denne aften var Svend Asmussens “June Night”. Ikke for ingenting Svend Asmussens kendingsmelodi. I “Vestre Jazzværk”‘s udgave i medium swing tempo oppebåret af den eminente rytmegruppe bestående af Povl Erik Philipsen på bas, Tom Nissen på banjo / guitar og Hans Rømer på trommer.

Disse musikere gør sig især bemærket ved netop at være en rytmegruppe. Med eftertryk på gruppe.
Spillet er i den grad samspillet, så man knap skelner de enkelte instrumenter fra hinanden. Her demonstreres en enhed. Men hvis man fokuserer på det enkelte instrument, fornemmer man, hvilken indsats de hver især yder. Bassen er helt fast på beatet og fastholder ufravigeligt tempoet, i varierede rytmiske figurer, der samstemmer med melodiens grundtoner. Banjoen istemmer taktfast og tilsætter instrumentets karakteristiske klangbillede. Trommerne ligger på beatet, indimellem lidt swingende forskudt, og der trylles diskret på slagtøjets værktøjer med dynamik, tempo og styrke, der flot underbygger den rytmiske helhed. Ethvert ensemble og ikke mindst solist kan kun blive endnu bedre med en sådan kulisse. Banjoen lyser op i scenelyset og man bemærker den forgyldte “banjopot”, der viser sig at være belagt med 24 karats guld. Ikke mindre !

Banjoen er en danskbygget “Risom”, som der blot findes en 7 – 8 stykker af. Denne “Risom”banjo er den sidst byggede og komplet uerstattelig. Risom var oprindelig værktøjsmager og byggede en komplet og funktionsduelig Colt Revolver i sin kælder. Nogle beundrede håndværket, men fik ham til i stedet at bygge banjoer. Denne mere fredelige syssel dyrkede han med stort held ind til sin død. “Risombanjoen” er stemt ligesom en violin g-d-a-e nøjagtig som Tom Nissens guitar, der kom på banen i nyere numre, hvor banjoklangen ” stak for meget af”. Guitaren – der også er firestrenget !! – er ligeledes stemt g-d-a-e. Så det er i dette tilfælde let at gå fra det ene instrument til det andet. Hvorfor gøre tingene mere besværlige end nødvendigt.

Oppe foran havde vi så solisterne.

Poul Schmidt introducerede numrene, spillede trombone på helt klassisk “neworleansk” og glimrede med sin fine vokal i flere numre. Ingen hæshed eller rusten stemme her. Poul havde en velartikuleret vocal, der kunne gøre sig lige så godt i det lokale mandskor eller som kirkesanger i kirken. Dejligt befriende at kunne høre ordene – teksten – og kunne høre, helt klart, hvilket nummer, der blev annonceret. Herlig synkoperet og swingende med en tenor, der nærmede sig det croonende. Flot i denne “June Night” !

“June Night” blev introduceret af Ole Weibel på klarinet. Og hvilken klarinet. Blidt og henførende med flot bevægende tone, vekslende i højt klart toneleje og rundt, sprødt dybt leje med fine variationer og improvisationer, der tog lytteren med ind i melodiens magi. Ole Weibel er oprindelig fra København og har fået sin musiske oplæring i Tivoligarden. I dag vil han kunne spille op til selv den bedste udøver af klarinetspillet. Internationalt. ( Hvem husker ikke hans forrygende solonummer denne aften : “After You’ve Gone”. Uforglemmeligt )

På trompet i “June Night” hører vi Aage Jespersen trylle med fantasifuldt og fortællende “waw-waw” dæmper. Totalt inspirerende og underholdende. Men Aage Jespersen mestrede også det klassiske trompetspil “unmuted” såvel som “muted” og høstede stort bifald for sine soli og overgik formeligt sig selv i solospillet i Charles Aznavours “She”.

“Vestre Jazzværk” er skabt tilbage i 1970’erne og Aage Jespersen, Poul Schmidt og Hans Rømer har været med helt fra starten. Så med lidt god vilje nærmer herrerne sig deres 40 års jubilæum. Det må de gerne holde i Jazzens Venner. I hvert fald vil vi se frem til at skulle mødes igen. Alle de fremmødte tog den 27. december afsked med dette fine mandskab stående og begejstret applauderende.

Fuldt fortjent !!

Med venlig hilsen og på genhør
Ryan”

2014 Holstebro

Jazzklub ’93, Holstebro gør klar til endnu en omgang frokostjazz med Vestre Jazzværk:

“Flot og farverig dixieland jazz !
I 2014 “abdicerede” biskop i Ribe Elisabeth Dons Christensen, og det skulle selvfølgelig markeres med anstand.

Hvem skal så levere musikken ? “Vestre Jazzværk”. Selvfølgelig !

Det siger noget om, hvor udbredt kendskabet er til bandet, og i hvilken grad det forbindes med kvalitet og seriøsitet. Måske skyldes det også, at “Vestre Jazzværk” stort set kommer fra Ribe kanten – stort set. For det er sjældent, at et band af så kompetente musikere kan rekrutteres fra en enkelt købstad. Musikerne kommer næsten altid fra sådan ” lidt rundt omkring”. Selv kommer de også “lidt rundt omkring”. Med et job ca. en gang om ugen bliver det smutture rundt i det nordtyske, i det gamle danske land i Sverige og selvfølgelig i Danmark.

Blandt andet i Jazzens Venner i Randers. Her fik bandet en varm velkomst af gæsterne den 27. december, der oven på “store byttedag” valgte at slappe af til god musik ved hyggelige cafeborde på Underværket hos Jazzens Venner. De mange fyrfadslys på bordene skabte den afsluttende julestemning for sæsonen i Jazzens Venner. Nogle kunne huske “Vestre Jazzværk” fra det seneste besøg tilbage i 2008, og andre havde netop hørt bandet i Nordtyskland og glædede sig til at høre bandet endnu en gang. Bandet har sin egen lille fanskare ?

Vestre Jazzværk lagde ud med den stemningsfyldte Fats Waller melodi “Blue Turning Grey Over You”, hvis blide melodi svøbte sig omfavnende om det henførte publikum. Bandet slog direkte over i uptempo til trommeslageren Adolphe Paul Barbarins “Bourbon Street Parade”. Så var vi tilbage i jazzens dna i det franske kvarter i New Orleans. Repertoiret spænder vidt i denne genre: the really New Orleansjazz” end “early jazz”.

Et af de mest afbalancerede numre denne aften var Svend Asmussens “June Night”. Ikke for ingenting Svend Asmussens kendingsmelodi. I “Vestre Jazzværk”‘s udgave i medium swing tempo oppebåret af den eminente rytmegruppe bestående af Povl Erik Philipsen på bas, Tom Nissen på banjo / guitar og Hans Rømer på trommer.

Disse musikere gør sig især bemærket ved netop at være en rytmegruppe. Med eftertryk på gruppe.
Spillet er i den grad samspillet, så man knap skelner de enkelte instrumenter fra hinanden. Her demonstreres en enhed. Men hvis man fokuserer på det enkelte instrument, fornemmer man, hvilken indsats de hver især yder. Bassen er helt fast på beatet og fastholder ufravigeligt tempoet, i varierede rytmiske figurer, der samstemmer med melodiens grundtoner. Banjoen istemmer taktfast og tilsætter instrumentets karakteristiske klangbillede. Trommerne ligger på beatet, indimellem lidt swingende forskudt, og der trylles diskret på slagtøjets værktøjer med dynamik, tempo og styrke, der flot underbygger den rytmiske helhed. Ethvert ensemble og ikke mindst solist kan kun blive endnu bedre med en sådan kulisse. Banjoen lyser op i scenelyset og man bemærker den forgyldte “banjopot”, der viser sig at være belagt med 24 karats guld. Ikke mindre !

Banjoen er en danskbygget “Risom”, som der blot findes en 7 – 8 stykker af. Denne “Risom”banjo er den sidst byggede og komplet uerstattelig. Risom var oprindelig værktøjsmager og byggede en komplet og funktionsduelig Colt Revolver i sin kælder. Nogle beundrede håndværket, men fik ham til i stedet at bygge banjoer. Denne mere fredelige syssel dyrkede han med stort held ind til sin død. “Risombanjoen” er stemt ligesom en violin g-d-a-e nøjagtig som Tom Nissens guitar, der kom på banen i nyere numre, hvor banjoklangen ” stak for meget af”. Guitaren – der også er firestrenget !! – er ligeledes stemt g-d-a-e. Så det er i dette tilfælde let at gå fra det ene instrument til det andet. Hvorfor gøre tingene mere besværlige end nødvendigt.

Oppe foran havde vi så solisterne.

Poul Schmidt introducerede numrene, spillede trombone på helt klassisk “neworleansk” og glimrede med sin fine vokal i flere numre. Ingen hæshed eller rusten stemme her. Poul havde en velartikuleret vocal, der kunne gøre sig lige så godt i det lokale mandskor eller som kirkesanger i kirken. Dejligt befriende at kunne høre ordene – teksten – og kunne høre, helt klart, hvilket nummer, der blev annonceret. Herlig synkoperet og swingende med en tenor, der nærmede sig det croonende. Flot i denne “June Night” !

“June Night” blev introduceret af Ole Weibel på klarinet. Og hvilken klarinet. Blidt og henførende med flot bevægende tone, vekslende i højt klart toneleje og rundt, sprødt dybt leje med fine variationer og improvisationer, der tog lytteren med ind i melodiens magi. Ole Weibel er oprindelig fra København og har fået sin musiske oplæring i Tivoligarden. I dag vil han kunne spille op til selv den bedste udøver af klarinetspillet. Internationalt. ( Hvem husker ikke hans forrygende solonummer denne aften : “After You’ve Gone”. Uforglemmeligt )

På trompet i “June Night” hører vi Aage Jespersen trylle med fantasifuldt og fortællende “waw-waw” dæmper. Totalt inspirerende og underholdende. Men Aage Jespersen mestrede også det klassiske trompetspil “unmuted” såvel som “muted” og høstede stort bifald for sine soli og overgik formeligt sig selv i solospillet i Charles Aznavours “She”.

“Vestre Jazzværk” er skabt tilbage i 1970’erne og Aage Jespersen, Poul Schmidt og Hans Rømer har været med helt fra starten. Så med lidt god vilje nærmer herrerne sig deres 40 års jubilæum. Det må de gerne holde i Jazzens Venner. I hvert fald vil vi se frem til at skulle mødes igen. Alle de fremmødte tog den 27. december afsked med dette fine mandskab stående og begejstret applauderende.

Fuldt fortjent !!

Med venlig hilsen og på genhør
Ryan”

2014 Aarhus

Omtale af Vestre Jazzværks koncert i Aarhus Jazzklub “Hos Anders” den 8. februar 2014:

Fotograf Martin Fastrup:

“Igen var jeg så heldig at komme med ind på det propfyldte og til bristepunktet spændte Hos Anders, hvor det denne gang var det kendte Vestre Jazzværk, der havde fået opgaven med at underholde alle de glade mennesker, der denne regnfulde lørdag havde fundet vej til Hos Anders.

Og lad os bare slå fast – de blev ikke skuffede.

Der blev leveret jazz og vittigheder uafbrudt, kun afbrudt af tisse- og rygepauser, da der på alle Jazzkoncerter i år er udstedt TOBAKS-forbud”

2013 Bassum, Tyskland

Omtale af Vestre Jazzværks koncert ved Bassum Jazz Festival lørdag den 17. august 2013:

Von Dorit Schlemeyer:

Dann hatte die dänishe Jazzformation Vestre Jazzværk ihren Auftritt und setzte noch mal eine anderen Dynamik in Gang mit Stücken wie “Wolverine Blues”, “Once In A While” und “South”. Und die Zuhörer waren sich einig: “Die sind ganz fantastisch, man hört, dass sie zu den besten Jazzformationen gehören”, meinte Volker Galperin aus Syke und lobte die Organisatoren: “Mann kann es ihnen nicht hoch genug anrechnen, dass die so tolle Musiker herholen”. Die Dänen um Bandchef Hans Römer geht weiter mit ein Französisch Titel, “Dans Les Rue Des Antibes”. Sänger Poul Schmidt hatte etliche Fans: “Wir fanden die Stimme ganz beeindruckend”, loble Ute Meyer Buchtin und outete sich als echte Jazzbegeisterte: “Wir sind Fans der ersten Stunde”, erzählte sie. Auch Elke Wüppenhorst aus Twistringen war zum wiederholten Mal dabei: “Wenn hier schon mal so etwas tolles geboten wird, muss man auch hingehen”.

Nach einer Pause betraten die Dänen ….. einmal mehr zu überzeugen. Besonders ihre Interpretation des Songs “She” von Charles Aznavour riss die Zuhörer zu erneuten Beifallsbekundungen hin.

2012 Aarhus

Omtale af Vestre Jazzværks koncert i Aarhus Jazzklub “Hos Anders” den 10. november 2012:

Fotograf Mogens Petersen:

“Vestre Jazzværk stod på scenen Hos Anders i dag, og det gik ikke stille af. God jazz der skabte og spredte en god og humørfuldt stemning.
Orkestret er et af de mest veletablerede orkestre inden for den klassiske jazz med rødder i Danmarks ældste by Ribe.
Vi tøver ikke med genvalg til ét af landets bedste traditionelle jazzbands. Et repertoire, der er vores allesammens, men en lyd, der er deres helt egen”.
Besætning:
Aage Jespersen: trompet
Poul Schmidt: basun, vokal
Ole Weibel: klarinet
Tom Nissen: banjo
Povl Erik Philipsen: kontrabas.
Hans Rømer: trommer

2012 Höör, Sverige

Omtale i Skånske Dagbladet efter Vestre Jazzværks koncert den 12. maj 2012 på Gästis for foreningen Höör Jazz.

Införd i Skånska Dagbladet den 13. maj 2012.
Recension: Jan Olsson

I fredags kväll satte pigga föreningen Höörs Jazz punkt för vårens övningar på Gästis genom att bjuda sin trogna publik på gladjazz av bästa märke. För musiken svarade nämligen danska Vestre Jazzvaerk bestående av sex något så när stadgade gentlemän med de grå tinningarnas charm, som – med ett par undantag – har hållit såväl ihop som igång i cirka 40 år vid det här laget. Nästan överallt i världen har den populära sextetten framträtt och har erövrat fler priser och utmärkelser än “gubbarna” själva kan hålla reda på. Kronan på verket var förstås när borgmästaren i New Orleans, för drygt tjugo år sen, efter en lyckad konsert på Storyville Jazz Hall, utnämnde medlemmarna i bandet till hedersmedborgare i jazzens födelsestad.
En av hemligheterna bakom Vestre Jazzvaerks stora framgångar är säkert, att de sex medlemmarna tycks ha hjärtans roligt när de musicerar. De är heller inte så kinkiga när det gäller att spela stilmässigt korrekt. Huvudsaken är att det svänger. Att efter Kid Orys “Savoy Blues” klippa till med Svend Asmussens välkända signatur, “June Night”, var bara naturligt. Likaså att den utomordentlige trumpetaren Aage Jespersen hade valt Charles Aznavours slagdänga “She”, när det blev hans tur att visa upp sig lite extra. Bäst solist var annars klarinettisten Ole Weibel med ett lite annorlunda och mycket friskt klarinettspel. Festlig var också banjoisten Tom Nissen, som mellan varven även trakterade fyrsträngad tenorgitarr, ett inte alltför vanligt instrument utanför den traditionella jazzmusiken.
Trombonisten Poul Schmidt skötte mellansnacket och berättade både intressant och roligt om de olika låtarna man bjöd på. Dessutom sjöng han alldeles utmärkt mellan varven. Till exempel i “Sidder på et vaertshus”, en sång som den populäre sångaren och låtskrivaren John Mogensen totade ihop för Liller och Papa Bue´s Jazzband en gång i tiden. Summa summarum: En lyckad, glad och svängig afton i det danska gemytets tecken.
Efter konserten gick ordföranden i Höörs Jazz, Bosse Jönsson, omkring och log både för sig själv och mot alla han mötte.
– Ja, det är klart att det är fantastiskt roligt att vi har haft så mycket folk på våra konserter hela våren. Vi har faktiskt haft utsålt, eller i alla fall näst intill, varenda gång. Flytten till Gästis för ett och ett halvt år sen var ett lyckokast.
Jönsson berättar vidare att höstprogrammet nu är helt spikat. Man drar igång igen den 21 september med Miriam Aïdas trio och avslutar så småningom, strax före jul, med altsaxofonisten Håkan Broström och hans American Friends med pianisten Joey Calderazzo och trumslagaren Jeff “Tain” Watts, som av många idag betraktas som jazzens allra främste slagverkare.
– Efter 26 års verksamhet har vi haft åtskilliga av jazzens allra största, både på den svenska och den internationella scenen, som våra gäster, konstaterar Jönsson. Vi har givetvis också lärt oss en hel del. Till exempel att det är viktigt med omväxling. Vårt mål är att försöka tillfredsställa olika smakriktningar. Gladjazz, swing och lite modernare tongångar om vartannat alltså. Men några musiker har blivit återkommande år efter år. Jan Lundgren, till exempel, och Ulf Wakenius. Dom får förstås gärna komma tillbaka liksom Magnus Lindgren, som står högt upp på min privata önskelista.
Vestre Jazzvaerk – ett av de mest populära danska traditionella jazzbanden på den danska jazzscenen. Inte bara är det stor efterfrågan i Danmark, men också i allt större utsträckning utomlands. Bandet bildades som Storyville Stompers i Ribe, den äldsta staden i Danmark i början av sjuttiotalet. Efter en omorganisation bandet bytte namn till Vestre Jazzvaerk 1977. Det innebär att Vestre Jazzvaerk och att bandmedlemmarna hör hemma på Jylland, den västra delen av Danmark. Alla av har 25-40 års erfarenhet. Deras policy är att spela ett brett spektrum av traditionell jazz som är både skicklig och glad. Framgången av denna politik kan bedömas av entusiastiska gensvar från publiken var de än spelar. Ett bra exempel på detta var när den i l989, spelade Vestre Jazzvaerk på Storyville Jazzhall i New Orleans, födelseplatsen för jazz. Efter att publiken hade gett bandet en underbar mottagning, gjorde Sydney Barthelemy, borgmästaren i New Orleans, det danska bandet heders- medborgare i staden.

Bandet har framträtt på internationella jazzfestivaler exvis i: New Orleans och Sacramento (USA), Dunkerque (Frankrike), Berlin, Dillenburg, Dresden, Tjeckien, Cottbus, Gronau, Hamburg , Herford, Kiel, Köpenick, (Tyskland), San Sebastián (Spanien), s’Hertogenbosch, Middelburg och Eindhoven (Holland), Gent (Belgien), Stockholm, Göteborg, Askersund och Ronneby (Sverige), Haugesund (Norge). Förutom detta Vestre Jazzvaerk har deltagit i mestadels alla danska jazzfestivaler. År 1992 Vestre Jazzværk vann en tävling i Ljungby den svenska Open i Happy Jazz och 1997 Femø Jazz Award.

2012 Ballerup

Omtale af Vestre Jazzværks koncert med gæstesolist Lisa Bentzen den 16. november 2012 i Ballerup Jazzklub:

Slentre ned af Avenuen,- i sin Hugoboss Habit — Publikum var helt oppe på naglerne, da der blev sagt tak for en helt forrygende aften med Vestre Jazzværk.
De ved jo,- at Lisa kan gi’ den for fuld udblæsning, så der blev råbt: syng Avenuen, syng Avenuen. Vestre Jazzværk leverer varen,- den er sikker, hver gang.
Det var interessant at møde den nye bassist Povl Erik Phillipsen der jo har erstattet Kim Holst. Det viste sig at de to kendte hinanden særdeles godt. Så godt, at den bas, Kim spillede på, havde været i hænderne på Poul Erik. Ja, ja,- det hænger sammen som ærtehalm det hele.
Poul Erik Phillipsen er bestemt en værdig afløser for Kim, godt nok med en markant anden spillestil, der heldigvis stod godt til VJV.
Den nye banjomand Tom Nissen spiller, nåh ja banjo,- men han akkompagnerer også Lisa Bentzen med guitar, på smukkeste vis, til nogle af hendes sange. Selv rejste han sig op, armeret med sin banjo, og gav os en hel håndfuld knaldgode sange, heriblandt Kenny Balls glansnummer: “So do I”. Herligt,- sunget første gang i Ballerup Jazzklub.
Vestre Jazzværk må regnes som et af de allerbedste jazzbands i Danmark, ikke mindst når de har Lisa Bendtzen som den smukkeste frontfigur. Hun giver VJV netop det touch som kendetegner et superband. Helt uimodståelig er Lisa, når hun rigtig trykker den af. Det slider sikkert på stemmen,- men kors hvor lyder det godt.
Poul Schmidt på sin skønne Trombone og dejlige sang fik, sammen med Aage Jespersen på Trompet og herlige Ole Weibel på klarinet, dansegulvet fyldt, gang på gang.
Det hele indrammet af en stensikker rytmegruppe bestående af Hans Rømer på trommer, Tom Nissen på banjoen og førnævnte Povl Erik Phillpsen på bas.
Og så tog Lisa Bendtzen, i 2′ pause, fusen på os alle sammen. Ud af den summende snakken (de snakker meget i Ballerup Jazzklub), fornemmede man noget, – anderledes.

Det varede lidt,- så forstummede jazzklubsnakken og 7 unge mennesker gik langsomt og syngende, op mellem publikum, til scenen. Det var en gave fra Lisa Bentzen. I et kvarter underholdt The CAROL SINGERS, også kendt som THE SWING THING med den ene a capella sang efter den anden. Nøøj, hvor de sang godt. Der var ikke ikke øje tørt,- tusind tak for det,- Lisa. Det var en stjernestund i Ballerup Jazzklub.

Slentre ned af Avenuen – – –
KS

2009 Kolding

Omtale af Vestre Jazzværks koncert på Godset i Kolding den 8. november 2009:

JydskeVestkysten den 9. november 2009:

At jazzorkestret Vestre Jazzværk er populær i Kolding er man ikke i tvivl om efter et besøg på Godset i går. Her var der nemlig fuldt hus til Kolding Jazzklubs koncert med Vestre Jazzværk.
Jazzklubbens formand, Jørgen Eilsø, forklarer, at Vestre Jazzværk hører til dem, der virkelig kan trække folk til.
For et års tid siden lagde bestyrelsen for jazzklubben ved en koncert sedler på bordene med navne på 20 forskellige jazzorkestre, og så kunne publikum sætte kryds ved de orkestre, de gerne ville se i Kolding.
Og ikke overraskende blev Vestre Jazzværk topscorer, så koncerten i går var vel nærmest en ønskekoncert.
At orkestret så havde taget Bjarne Lillers nevø Jack Lauwersen med som gæst til at spille banjo og synge var bare prikken over i’et.

2009 Bassum, Tyskland

Vestre Jazzværk medvirker ved Bassum Jazz Festival lørdag den 20. juni 2009:

Dann legte das VESTRE JAZZVÆRK aus Dänemark los. Die sechs Solisten brillierten fast zwei Stunden lang mit exzellentem Dixieland. Die dänischen Jazz-Giants überzeugten das Bassumer Publikum auf der ganzen Linie.

2008 Egernförde, Tyskland

Omtale af Vestre Jazzværks koncert fredag den 14. november 2008 i Egernförde:

Flensborg Avis den 18. november 2008
Af Thomas J. Wiltrup

Selv roadien sang med
Når New Orleansjazzen lægges i hænderne på Vestre Jazzværk, kan man trygt sætte sig hen og nyde. Hvis man altså kan sidde stille. Det var man nødt til i Medborgerhuset i Egernførde fredag aften, for huset var propfyldt.
Den var ikke gået til en Mozart-koncert. Dér ville de have smidt roadien ud venligt, men bestemt.
Men til New Orleans er såvel dress code som alle andre manerer ganske anderledes. Dér kan følelserne få frit løb, og vil man synge med på numrene og råbe “yeah, baby”, er det bare helt fint.
En af dem, der lod sig rive gevaldigt med under Vestre Jazzværks besøg i Medborgerhuset i Egernførde fredag aften, var bandets ene roadie, der sad ude i siden ved scenen og skrålede højlydt med, når Poul Schmidt, bandets længstvarende medlem, gav den med “The Best Things in Life are Free” og “Just a Closer Walk with Thee”. Det passede helt fint og løftede kun stemningen endnu mere.
Og stemningen var i top. Og forventningerne store. Ellers var der næppe blevet solgt 150 billetter. Flere, end der kan proppes ind i Medborgerhuset, men de sidst ankomne tryglede sig til siddepladser ude på gangen.
Æresborgere i New Orleans
Vestre Jazzværk er også værd at rejse efter, for de beviste nok en gang, at de serverer noget af Danmarks allerbedste New Orleans jazz. De seks herrer er ganske enkelt så stilsikre, at man føler sig henført til Mississippi-deltaet, og Vestre Jazzværk er da heller ikke uden grund i 1989 udnævnt til æresborgere i New Orleans. Tag den!
Første nummer, “Blue Turning Grey over You”. Et trut fra trombonen, og så er vi i gang. Alle tre blæsere kører på for fuld knald, og vi er på vej. Andet nummer følger uden pause. Trommeslageren sveder allerede, og pulsen i “Bourbon Street Parade” skal op på 200. Det er sandt for dyden knald på de aldrende herrer!
En halv snes numre senere er man overbevist: Ih, hvor er de godt sammenspillede! Der skal mange timers øvning til, før et helt band kan være enige om de pludselige triolindslag i overgangene fra tonika til subdominant. Hos Vestre Jazzværk fungerer det imponerende flot og uden løftede øjenbryn! Og så skal der være stille ballader i en New Orleans-koncert. Det får vi i “I Want a Little Girl to Fall in Love With Me”, en herlig slow blues, sunget af trombonisten Poul Schmidt, der ligesom Aage Jespersen, trompet og trommeslageren Hans Rømer har været med siden orkestrets start i begyndelsen af 70-erne.
Et andet lækkert og stille nummer er “My Solitude”, hvor bassist Kim Holst skal have ros for at danne en lækker, smørblød bund. Her er han bedst, for i en stor del af koncerten virkede han ellers vel rigelig nonchalant, og det gik ud over præcisionen. Falsk blev det for ofte, og det præger helhedsindtrykket. Bortset fra dette kan der kun gives topkarakterer til et band, der tog sit navn Vestre Jazzværk midt i 70-erne, da der var noget ovre i København, der var ved at blive berømt under navnet Østre Gasværk.

2008 Vordingborg

Omtale af Vestre Jazzværks koncert fredag den 7. november 2008:

Ca. 80 gæster fandt denne november fredag aften frem til Kirkeskovspavillonen – og det tror jeg de alle var rigtig glade for.
Når repertoire – musisk kunnen – udstråling – samspil og engagement er lige i “bulls eye” – og det var det med Vestre Jazzværk – ja, så er nydelsen intens og man kan bare sætte sig godt tilbage og suge det hele ind – eller kaste sig ud på dansegulvet.
En stor tak til Vestre Jazzværk for en fremragende aften – det var bestemt kun 1. gang med jer – og samtidig tak til Medborgerhuset for god mad og betjening.
Vestre Jazzværk og Gåsetårnet
Selv om Vestre Jazzværk har eksisteret i over 30 år, har det aldrig spillet i Vordingborg, men fredag den 7. november bliver der så endelig mulighed for at opleve orkestret hos Jazz Club Saint Louis i Kirkeskovspavillonen. Men selv om orkestret ikke har spillet i byen før, har det dog været der. For en snes år siden skulle Vestre Jazzværk spille til et arrangement på Mogenstrup Kro, men da Gåsetårnet pludselig dukkede op, var orkestermedlemmerne klar over, at de var på afveje. De fandt dog Mogenstrup Kro i tide, men lige siden har det altid været en fast bemærkning, når orkestret har mistet orienteringen, at man bare skal se efter Gåsetårnet. Den 7. november er det så for en gangs skyld rigtigt.

2008 Berlin, Tyskland

Karlheinz Drechsel über Vestre Jazzvaerk 2008:

“Sie kam, spielte und siegte! Dänemarks Dixielandband VESTRE JAZZVAERK – erstmals Teilnehmer beim 16.Int. Dixielandfestival Dresden 1986 in der damaligen DDR. Bis 1990 stellte das Dresdner Festival als „OST–WEST-Drehscheibe“ (Zeit des „iron curtain“) das bedeutsamste seines Genres in Europa dar. Hier entstanden ungezählte Freundschaften, eröffneten sich für viele Bands neue Kontakte zu neuen Ufern, erwies sich letztlich der Jazz als wahrhaft menschliche Brücke – verbunden mit einer unvergleichlichen Festivalatmosphäre, die selbst abgeklärte USA-Profis total aus der Reserve lockte. Der Trompeter Yank Lawson 1988: „Da kann man das weltgrößte Sacramento-Dixie-Jubilee (wo übrigens VESTRE JAZZVAERK inzwischen ebenfalls gastierte) glatt vergessen!“
Das Dresdner Dixie-Fest ist seit 1971 permanent gewachsen und verkörpert heute in Europa eines der ältesten Trad-Jazzfestival, dem (auch ohne die frühere Ost-West-Brisanz) mit seiner musikalischen Spezifik und künstlerischen/organisatorischen Struktur sowie regelmäßig mehreren hunderttausend (!) Gästen international ein unverändert exponierter Stellenwert zukommt.
VESTRE JAZZVAERK erwies sich 1986 mit seinem modernswingenden Dixieland auf Anhieb als Publikumsfavorit, worauf 1990, aus Anlaß des 20.Jubiläumsfestivals (sieben Tage, 25 Bands von vier Kontinenten), die zweite Einladung nach Dresden erfolgte, letztlich 2001 / 2007 die dritte und vierte. Diesen außergewöhnlichen Erfolg verdankt die Band ihrer musikalisch enorm erfrischenden wie gleichermaßen mitreißend-erzmusikantischen Bühnenpräsenz sowie einem klugen Repertoire aus selten gespielten Oldtime-Classics und populären Dixie-„Hits“. Einfallsreiche Arrangements sowie ein unverkennbar eigener Sound vervollständigen das imponierende Gesamtprofil, wozu man nur gratulieren kann..

Meinen Freunden aus Jütland zum 30-jährigen Jubiläum ein herzliches KEEP SWINGIN´ !!! ”

Karlheinz Drechsel

2008 Båstad, Sverige

Omtale af Vestre Jazzværks koncert den 28. juni 2008 på Hemmeslövs Herrgård i Båstad:

Som i New Orleans!
Vestre Jazzvaerk fick stående ovationer.
Vi kände oss förflyttade till New Orleans denna junikväll på Hemmeslövs Herrgård!
Vestre Jazzvaerk visade var skåpet ska stå, hur man spelar traditionell jazz – gladjazz, dixieland, tradjazz, … kalla det vad ni vill. Välarrangerat, samspel, skickliga solister, svängigt komp och fantasiskt bra sång. Och låtar från den tiden det begav sig, Basin Street Blues, etc. Publiken njöt i fulla drag och visade sin uppskattning med stående applåder, visslingar och bravorop. Det var en av de bästa konserterna i genren vi upplevt!

2008 Kolding

Omtale af Vestre Jazzværks jubilæumkoncert på Godset i Kolding søndag den 9. marts 2008 i anledning af 30-året for navneskiftet fra Storyville Stompers til Vestre Jazzværk.

JydskeVestkysten mandag den 10. marts 2008.
Artiklen med orkestreleder Hans Rømer han læses HER

2008 Randers

Omtale af Vestre Jazzværks koncert den 6. marts 2008 i Randers Jazzklub:

I denne første forårsmåned den 6. marts havde vi besøg af Vestre Jazzværk. Udenfor var der ikke meget forår i luften, men indenfor blomstrede musikken. Vestre Jazzværk præsterede et pågående og swingende repertoire af gamle dixieland standarder. Rytmer, der gik lige ned i fødderne. Straks ved indgangen blev man mødt med spontane udbrud: “Man får helt lyst til at danse !”
Det er der så ikke mange, der gør. Publikum lytter intenst – og glemmer at danse.
Men der er også nok til ørerne. Disse gamle jazztrofæer trampede derudaf i fast og veloplagt rytme uden nogen som helst sling i valsen. Enhver solist ville drømme om at blive bakket op af Hans Rømer på trommer, Hans Schjerbeck på banjo og Kim Holst på bas. Kim Holst gav opvisning i “slam-bas” på rigtig kontrabas – ikke noget med el-bas her! Lige så gedigent er det at lytte til Scherbecks banjo. Hold op, hvor den klinger. Rund og blød i klangen. En investering på 2 – 3 månedslønninger – efter skat – så kommer det til at lyde sådan. Intet under at Scherbeck så overbevisende sang “The best thing in life” !
Den traditionelle besætning, trompet, trombone og klarinet præsenterede sig særdeles flot og gjorde både sig selv og rytmegruppen ære. Poul Schmidt på trombone og Aage Jespersen på trompet klædte hinanden særdeles godt. Swingende og inspirerende messing, når det er allerbedst. Ole Weibel på klarinet er et kapitel for sig. Hans solopræstation i “After you’ve gone” fortjener at blive glemt meget sent !! Man fristes til at bruge termer som “i verdensklasse”. Godt, at han ville komme til Jylland helt fra København. Ham ville vi gerne have tættere på !
Stemningen var høj, og der var meget “jysk” hygge. Poul Schmidt var god til at knytte numrene sammen og fortælle lidt om musikken. Blandt klassikere som Kid Ory’s “Savoy Blues” fik vi som introduktion til Sidney Bechet og “Petit Fleur”. Kendt stof for de fleste. Men hvem har hørt Bechets egenkomponerede bryllupsmarch ? Og de, der ikke har besøgt New Orleans selv, ved nu også, hvordan “Second Line”-optog tager sig ud.
Jo, der var mange gode oplevelser denne aften.
Det skønnede publikum på, ved at rejse sig – før det obligatoriske ekstranummer – og hylde orkestret med “stående aplaus”. Det har vi ikke oplevet tidligere !!
” De ku’ deres kram “, blev der spontant bemærket på vej ud af koncertlokalet.
Orkestret selv skulle søndag den 09. marts fejres i Kolding. Borgmesteren ville i egen høje person hylde disse gæve jazzveteraner på deres 30 års jubilæumsdag.
Til lykke med det !

2008 Hademarschen, Tyskland

Omtale af Vestre Jazzværks koncert den 5. januar 2008 i Jazzclub Hanerau-Hademarschen:

Vestre Jazzvaerk zählt nicht nur in ihrem Heimatland zu den gefragtesten traditionellen Jazzbands. Ihre treue Fangemeinde in Norddeutschland ließ sich den musikalischen Neujahrsempfang auch in Hademarschen nicht entgehen und feierte eine äußerst frisch aufgelegte Band, die neben ihrer souveränen Routine auch die Spielfreude und Dynamik nicht vermissen ließ. Neben der perfekt aufeinander abgestimmten Rhythmusgruppe um Bandleader Hans Rømer glänzte besonders Ole Weibel an der Klarinette mit brillanten Soli. Selbst anspruchsvollste Stücke wie High Society bewältigte er mit einer beeindruckenden Leichtigkeit auf eine schnörkellose aber auch sehr gefühlvolle Weise. Der eigentliche Star des Abends kündigte sich zur Mitte des ersten Sets jenseits der Bühne an, als Sängerin Lisa Bentzen durch die Zuschauerreihen nach vorne schritt und mit ihrem beeindruckenden Stimmumfang dem Publikum eine erste Gänsehaut verpasste. Mit ihrer natürlichen und unverkrampften Ausstrahlung eroberte sie die Herzen der begeisterten Besucher.

2006 Aarhus

Omtale af Vestre Jazzværks koncert i Løvens Hule den 28. april:

Aarhus Jazzklubs hjemmeside ved formand, Jørn Okbo:

Den forgangne 28. april spillede Vestre Jazzværk, som seneste arrangement med Lise Benzon som sangfugl. Hele orkesteret gjorde en fortræffelig figur. Alle fremragende musikere. Gennemarbejdet materiale fra den gamle skole tilsat elegante og prøvede arrangementer gjorde aftenen mindeværdig.
Sangerinden Lise er trods et par generationers forskel i nedadgående retning i harmonisk tilhørsforhold til de modne herrer og var meget mere end en syngende pyntegenstand i front. Lise er i besiddelse af et naturtalent i forkyndelse af jazzens gamle testamente og på charmerende maner gav hun bandet et lift med sin formelle teateruddannelse i H.C. Andersens eventyr by. Lise var levende og optrådte som et “scenens menneske”.
Fornøjeligt var det at opleve orkesteret spilleglæde, og de befandt sig tilsyneladende godt i “Jazzens Hule”. Publikums begejstring var ikke til at tage fejl af, og Vestre Jazzværk bør hyres igen. Orkesteret får vore varmeste anbefalinger.

2005 Karlshorst, Tyskland

Jazz Treff Karlshorst über Vestre Jazzvaerk:

Vestre Jazzvaerk (D)

Gaswerk heißt auf Berlinerisch Jaswerk. Jazzvaerk bezieht sich sprachlich-humorvoll ebenfalls auf gasvaerk (in Anspielung auf Kopenhagens „Östliches Gaswerk“). Auf diese Weise gelangte die Band – in geografischer Umkehrung – 1977 zu ihrem Namen Vestre Jazzvaerk (Westliches Jazzwerk). Ihr unmittelbarer Vorläufer war die 1972 in Ribe gegründete Gruppe Storyville Stompers. Je nach Betrachtungsweise feiert also Vestre Jazzvaerk heuer sein 25jähriges bzw. 30jähriges Bandjubiläum. Damit gehört die Gruppe zu den ältesten dänischen Dixieland-Amateurformationen, wobei drei der sechs heutigen Bandmitglieder bereits vor mehr als einem Vierteljahrhundert in dieser Kapelle spielten.
Vestre Jazzvaerk ist stilistisch nicht festgelegt, sondern schöpft kreativ aus drei Quellen: dem klassischen Jazz, dem N.O. Revival Jazz und dem Swing. Ansonsten baut die Band auf die langjährigen Erfahrungen seiner Mitglieder und die daraus resultierende Sicherheit, Präzision und Routine. Mit offenkundiger Spielfreude und wohlklingenden Arrangements begeistert Vestre Jazzvaerk sowohl daheim als auch im – vornehmlich europäischen – Ausland ein ständig gewachsenes Publikum.
Ihren internationalen Durchbruch erlebte die Gruppe in 1982 beim französischen Dünkirchen-Festival, wo sie den 1. Preis sowohl für die Ensemble- als auch für die solistischen Leistungen ihrer Mitglieder errang. Als die Band 1986 zum ersten Mal am Internationalen Dixieland Festival in Dresden teilnahm (weitere Male 1990, 2001 und 2007), avancierte sie sofort zum Publikumsliebling unter den anwesenden 14 Bands aus elf Ländern. Einer der Höhepunkte im Bandleben war zweifelsohne die Verleihung der Ehrenbürgerschaft von New Orleans im Jahr 1989. Heute gehört Vestre Jazzvaerk, das von jeher großen Anklang beim deutschen Publikum fand, zu den viel gefragten Trad Jazz-Orchestern.

2005 Bornholm

Omtale af Vestre Jazzværks koncert på Værftet i Allinge-Sandvig den 15. juli 2005

Bornholms Tidende den 16. juli 2005
Marianne Magnus:

Ug med kryds og slange

En fredag i Allinge-Sandvig under jazzfestival’en…
Et af landets absolut bedste jazzorkestre skulle spille på “Værftet”.
Vi ankom ca. 19.30. Der var nærmest fuldt hus. Fandt dog en god plads indendøre. Stort bord med tre-fire prima tag-selv retter (taget fra husets sædvanlige menukort) med diverse tilbehør. Kø af sultne gæster, der kom meget hurtigt til fadene …
Serveringen havde forrygende travlt. Passede tag-selv bordet med hurtige friske forsyninger. Passede gæsterne med drikkevarer o.lign. Alt sammen med et stort smil og smidighed i det tætpakkede lokale.
Musikken blev rosinen in the hotdog-end. “Vestre Jazzværk” er simpelthen nok landets pt bedste jazzorkester!
Så godt kan det gøres – det var bare en perfekt aften!

2005 Bornholm

Omtale af Vestre Jazzværks koncert på Værftet i Allinge-Sandvig den 15. juli 2005

Bornholms Tidende den 16. juli 2005
Marianne Magnus:

Ug med kryds og slange

En fredag i Allinge-Sandvig under jazzfestival’en…
Et af landets absolut bedste jazzorkestre skulle spille på “Værftet”.
Vi ankom ca. 19.30. Der var nærmest fuldt hus. Fandt dog en god plads indendøre. Stort bord med tre-fire prima tag-selv retter (taget fra husets sædvanlige menukort) med diverse tilbehør. Kø af sultne gæster, der kom meget hurtigt til fadene …
Serveringen havde forrygende travlt. Passede tag-selv bordet med hurtige friske forsyninger. Passede gæsterne med drikkevarer o.lign. Alt sammen med et stort smil og smidighed i det tætpakkede lokale.
Musikken blev rosinen in the hotdog-end. “Vestre Jazzværk” er simpelthen nok landets pt bedste jazzorkester!
Så godt kan det gøres – det var bare en perfekt aften!

2005 Hjarup

Omtale af Vestre Jazzværks koncert i Hjarup Mejeri den 29. marts.

En forrygende god aften
100 mennesker som kan lide jazz oplevede en forrygende god aften i Mejeriet i Hjarup i selskab med Vestre Jazzværk
NETAVISEN vamdrupnet.dk v/ Erik Brodersen:
For os som kan lide jazz – og især New Orleans jazz – og dem var vi 100 af bænket i mejeriet i Hjarup tirsdag aften – oplevede en forrygende god aften.
Nå, men når både musikerne – Vestre Jazzværk – og publikum er veloplagte, så kan det også kun gå godt.
Orkestret leverede jazz i bedste stil med New Orleans jazz i fokus – krydret med kendte numre af dansk oprindelse. Det veloplagte publikum kvitterede for orkestrets præstationer med klapslaver – for de enkelte solo indslag – og med stående for helheden.
Det var i øvrigt 9. gang det anerkendte jazzorkester, Vestre Jazzværk, besøgte Landsbyforeningen og Mejeriet i Hjarup med en koncert. Og der er tradition for, at det sker den sidste tirsdag i marts hvert andet år.
Vestre Jazzværk har et lokalt islæt blandt sig. Det er musikeren og journalisten, Hans Rømer, som i øvrigt bor lige over for mejeriet i Hjarup.
Og så bød orkestret denne gang på en virkelig overraskelse. De præsenterede en sangerinde. Lisa Bendtzen. Og hvilken sangerinde! Hun mestrede simpelt hen alle facetter i stemmeregistret fra lav til høj, ja, man kan næsten tilføje også til ”siderne”. Lisa Bendtzen er med sin udstråling og sin klare stemme et virkeligt plus for bandet.
Og så kan vi fortæller, at Lisa Bendtzen er uddannet som skuespiller fra Odense Teaters elevskole.
Vestre Jazzværk er sat sammen af jazzmusikere fra hele landet. Bandet tæller foruden Hans Rømer på tromme og Lisa Bendtsen, Ole Vejbøl – klarinet, Poul Erik Pedersen – banjo, Kim Holst – contra bas , Aage Jespersen – trompet, og skal vi kalde ham for ”formanden”, Poul Schmidt, på basun og med sang.
Jo, at være i selskab med Vestre Jazzværk i Mejeriet i Hjarup er altid en god oplevelse, og tirsdag aften var bestemt ingen undtagelse!
Næste stop for det kendte jazzband – Vestre jazzværk – er Tyskland, hvor der allerede gives koncerter her i den kommende weekend.
Og så kunne formanden for Landsbyforeningen i Hjarup, Gerda Petersen, på glædeligvis fortælle, at traditionen ikke brydes. Vestre Jazzværk kommer igen til Mejeriet i Hjarup en sidste tirsdag i marts 2007. Og flere sikrede sig allerede tirsdag aften billetter til bandets 10. besøg.

1997 Femø

Ved Vestre Jazzværks deltagelse på Femø Jazz festival 1997, bliver orkestret tildelt Music Meccas Femø Jazz Pris.

1992 Ljungby, Sverige

Den 30. maj 1992 deltog Vestre Jazzværk i “Swedish Open i Gladjazz downtown Ljungby”.
Som vinder af konkurrencen får Vestre Jazzværk vinderdiplomet.

1989 New Orleans, USA

Den 4. maj 1989 opnåede Vestre Jazzværk den store anerkendelse at blive udnævnt til æresborgere i jazzens fødeby, New Orleans.

“The president of the New Orleans Jazz Club, Frances McKinnie “Memaw” Fernandez” ses her sammen med Vestre Jazzværk foran Storyville Jazzhouse med æresborgerskabsdokumentet, som kort forinden var blevet overrakt orkestret af byens daværende borgmester Sydney Barthelemy efter en koncert i Storyville Jazz Hall i New Orleans, Louisiana.

1982 Dunkerque, Frankrig

Den 1. maj 1982 kom det internationale gennembrud, da Vestre Jazzværk vandt både orkesterprisen og solistprisen i en konkurrence for amatørjazzorkestre i Dunkerque, Frankrig.

1981 København

Da Vestre Jazzværk første gang optræder på det legendariske spillested, Vognporten i Magstræde i København, føler Jesper Thilo sig inspireret til at spille sammen med orkestret.